Ilustrirani planinarski dnevnik sadrži 40-ak ilustriranih stranica s nekim osnovnim informacijama o planinarenju, pripremi, opremi i kratkim savjetima koje je bitno znati kad se ide u planine. Tu su i ilustracije životinja, biljaka i drveća koje možete pronaći i sresti na hrvatskim planinama (s kućicama za označavanje), kao i male ideje za okrepu na planini.
Ostatak dnevnika čine stranice za upisivanje izleta (datum, naziv planine, osvojeni vrh, trajanje uspona, nova iskustva, itd.), stavljanje žigova te pisanje dnevnika. Na kraju dnevnika naći ćete i ilustrirani popis najljepših hrvatskih vrhova s kućicama za označavanje.

Koja je posebnost Special Editiona?

Stranice od eko papira u 3 boje – zelena, plava i siva. Ti papiri, osim što su vizualno lijepi i bojama podsjećaju na prirodu (zelena – šume, siva – planine, plava – nebo),  produkt su UPCYCLINGA (“kreativnog recikliranja”).

Što to znači? Što je upcycling?

To znači da su ti papiri napravljeni od otpada. Zeleni je nastao od agro-industrijskog otpada (od kore kivija), a plavi i sivi su nastali od otpada iz talijanske kožne industrije.
Upcycling je ponovno upotrebljavanje odnosno izrađivanje novih predmeta od starih, rabljenih stvari ili od otpadnog materijala. Takav način recikliranja pomaže u smanjenju otpada i  emisija CO2 te očuvanju okoliša. Kao velikim ljubiteljima prirode, takvi papiri činili su nam se kao savršen izbor za naš proizvod.

Da li postoji razlika u samom sadržaju između običnog i Special Edition dnevnika?

Ne, sadržaj je potpuno isti. Razlika je samo u papirima (obični = bijele stranice, Special Edition = stranice u boji).

Ostale specifikacije:

  • Tvrde korice zaobljenih rubova, soft touch premaz
  • Premium offset papir 120g, FSC certifikat
  • Šivani uvez, pokazna vrpca
  • 160 stranica
  • Dimenzije: 117mm x 168mm x 15mm